Megölték a tengeri túszejtőt

A török biztonsági erők végeztek azzal a fegyveressel, aki péntek este hatalmába kerített egy kompot a Márvány-tengeren.

Huseyin Avni Mutlu isztambuli tartományi kormányzó szombat reggeli közlése szerint a hajó legénysége és utasai közül senkinek sem esett bántódása. A kompot robbantással fenyegetőzve hatalmába kerítő támadó kiléte egyelőre ismeretlen, azonosítása folyamatban van. Vizsgálják azt is, hogy a nála lévő szerkezet valóban pokolgép volt-e. Mutlu szerint a túszejtő azonnal életét vesztette a "gyors akcióban", a kompon nem tört ki semmiféle lövöldözés.

A helyi média korábban azt feltételezte a komp elfoglalójáról, hogy a kurd lázadókhoz tartozik.

A török biztonsági erők akciójára szombaton a hajnali órákban, 12 órával azt követően került sor, hogy a támadó robbanóanyaggal fenyegetőzve elfoglalta a hajót, húsz embert túszul ejtve. A kompnak fogytán volt az üzemanyaga, s ezért horgonyt vetett Isztambultól nyugatra. A hatóságok a komp közelébe vezényelték a parti őrség három egységét. A hajón 17 utas és négy tengerész volt. Sokáig azt feltételezték, hogy öten foglalták el a kompot, de a legénység információi alapján egyértelművé vált, hogy csak egy támadó volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.