Megölték az al-Kaida szíriai szárnyának parancsnokát

Légicsapás végzett csütörtök este az al-Kaida terrorszervezethez köthető szíriai al-Nuszra Front fegyveres csoport katonai vezetőjével.

A szíriai állami média beszámolója szerint az Egyesült Államok által vezetett, terrorizmusellenes koalíció légicsapásai a fegyveres szervezet állásai ellen irányultak, melyek során végeztek Abu Homam al-Sámi parancsnokkal. A dzsihadisták szerint a csoport további három vezetője is életét vesztette a támadások során.

A Nuszra Front az egyik legerősebb fegyveres szervezet, amely azért küzd, hogy megdöntse Bassár el-Aszad szíriai elnök hatalmát – jegyzi meg a BBC. A csoport fegyveresei jelentős előretörést értek el Aleppó városánál szerdán, ezért volt szükséges az ellentámadás.

A fegyveres csoportra régóta az al-Kaida szíriai szárnyaként tekintenek, bár a legutóbbi jelentések arról szólnak, hogy a két szervezet között megszakadt a viszony. Az Egyesült Államok terrorszervezetként tekint rá, és az ENSZ Biztonsági Tanácsa is szankciókat foganatosított az al-Nuszra Front ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.