Megölték a Jeruzsálemben lövöldöző férfit

Az izraeli rendőrség csütörtökön megölte azt a palesztin férfit, aki előző nap rálőtt egy ismert szélsőjobboldali zsidó aktivistára.
Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő közölte, a szerda esti támadás legfőbb gyanúsítottja a jeruzsálemi Abu Tor negyedben lévő lakóhelyén tüzet nyitott a rendőrség helyszínre kiérkező különleges erőire, akik őrizetbe akarták venni a palesztin férfit. A biztonsági erők viszonozták a tüzet, és agyonlőtték a gyanúsítottat.

A tettes izraeli források szerint Muataz Hidzsazi. A férfi a jeruzsálemi óváros közelében fekvő Menáhem Begin Központ előtt szerda este rálőtt Jehuda Glickre – írja a Híradó.

Az épületben éppen egy konferenciát tartottak, amelynek az volt a központi témája, hogy zsidók is imádkozhassanak az al-Aksza mecsetnek, valamint a Sziklatemplomnak is otthont adó Templom-hegyen, amely a zsidók számára is különös jelentőséggel bír, mert ezen a helyen állt a rómaiak által 70-ben lerombolt jeruzsálemi szentély.

Glick a zsidók templom-hegyi imádkozásának engedélyeztetését célzó kampány egyik hangadója. Rosenfeld szerdán arról számolt be, hogy az Izraelben "viszonylag ismert személynek" számító Glick állapota súlyos.

Az izraeli hatóságok bejelentették, "további intézkedésig" lezárták a látogatók és a muzulmán hívek elől a jeruzsálemi Mecsetek terét, miután szélsőjobboldali izraeli aktivisták a szerdai incidens után arra buzdították híveiket, hogy tömegesen vonuljanak a térre. A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy Jeruzsálem biztonságának megerősítésére több száz rendőrt küldenek a városba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.