Megölték a híres emberjogi aktivistát Líbiában

Nem sokkal azután, hogy Salwa Bugaighis kiposztolta Facebook-oldalára annak a három rendvédelmi embernek a nevét, akiket Bengáziban öltek meg szerdán, ő lett a negyedik aznapi áldozat - írja a CNN

Bugaighist, a 2011-es líbiai forradalom egyik legismertebb arcát saját házában lőtték fejbe. A helyi média szerint le is szúrták párszor. Az aktivista férje valószínűleg együtt volt feleségével az eset történtekor, azonban mivel a férfit nem találták, a család és barátok szerint valószínűleg elrabolták.

Bugaighis ügyvéd volt, emberjogi és nőjogi aktivista, és az egyik legelső líbiai, aki 2011 februárjában Bengáziban az utcára vonult, hogy a Kadhafi-rezsim ellen tiltakozzon.

A líbiai hatóságoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy biztosítsa Salwa Bugaighis halálának teljes, független és pártatlan vizsgálatát, és akárki a felelős, elszámoltatják – ez egy olyan valami, amit nyilvánvalóan nem tettek meg a korábbi politikai gyilkosságok során – mondta az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet MENA-térségért felelős igazgatóhelyettese.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.