Megműtik a Vasladyt

Rutinként minősített műtéten esik át Margaret Thatcher, aki 1979 és 1990 között állt a brit kormány élén. A 83 éves visszavonultan élő konzervatív politikus múlt pénteken botlott meg belgraviai otthonában és törte el bal felső karját. A Vaslady már nem mindig tudja, hogy férje nincs az élők sorában.

Azóta a közeli Chelsea és Westminster Kórházban ápolják. Eredetileg úgy tűnt, az egykori Vaslady „ebcsont beforr” alapon nem igényel sebészi beavatkozást. Az elmúlt egy hétben azonban a törés nem javult, ezért az orvosok úgy döntöttek, a gyógyulás érdekében össze kell szögelni. A reményekkel ellentétben így egyelőre nem hagyhatja el a modern, hatalmas állami kórházat.

Margaret Thatcher 2007-ben
Margaret Thatcher 2007-ben

Ikergyermekei közül mindeddig csak szívéhez amúgy is híresen közelebb álló fia, Sir Mark látogatta meg a kórházban, Carolt állítólag saját, nemrégiben elvégzett szemműtéte akadályozza meg a vizitben.

A kétes hírű üzletember a kórház előtt táborozó újságíróknak elmondta, hogy édesanyja jó hangulatban van. A család mégis aggódik a beavatkozás miatt, mert Lady Thatcher általános állapota nem a legmegnyugtatóbb. Az elmúlt években több kisebb szélütés érte, melyek sem mozgásán, mind beszédén nem múltak el nyomtalanul. Alzheimer-szerű tünetei is vannak, többek között gyakran felejti el befejezni mondatait és nincs mindig tudatában annak sem, hogy imádott férje, Sir Denis már nincs az élők sorában.

A család és az orvosok tanácsait követve a modern Nagy-Britannia meghatározó politikai személyisége nem szólal meg a nyilvánosság előtt. Ettől függetlenül élénk társasági életet él, ceremóniákon vesz részt, május végén például audiencián fogadta XVI. Benedek pápa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.