Megműtik a japán császárt

A 78 éves Akihitónak szívkoszorúér-áthidaló (bypass) beavatkozáson kell átesnie. Tavaly március 11., a fukusimai nukleáris katasztrófa óta az uralkodó többször is ellátogatott az ország szökőár sújtotta északkeleti partvidékére, vigasztalni az ott élőket, figyelmen kívül hagyva, hogy egészsége nincs rendben.

Szívkoszorúér-áthidaló (bypass) műtétet  hajtanak végre Akihito japán császáron február 18-án – közölte vasárnap az NHK japán közszolgálati televízió. A császári udvar ügynöksége ugyanakkor arról számolt be, hogy a 78 éves uralkodó vasárnap tért vissza a palotába a kórházból, ahol vizsgálatoknak vetették alá. Az ügynökség részletekkel nem szolgált.

Akihito szombaton került kórházba, három hónapon belül másodszor azóta, hogy EKG-vizsgálatok isémiás elváltozásokat mutattak ki nála. Az isémia (ischaemia) érrendszeri betegség, amelynél a szöveteknek nem megfelelő a vér- és oxigénellátása.

Tavaly, a március 11-i pusztító földrengést és a fukusimai atomerőműben történt katasztrófát követően a japán uralkodó, figyelmen kívül hagyva hanyatló egészségi állapotát, Micsiko császárné társaságában többször is ellátogatott az ország szökőár sújtotta északkeleti partvidékére, hogy lelket öntsön a természeti katasztrófa kárvallottjaiba, akik elvesztették szeretteiket vagy otthonukat a pusztító áradatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.