Meglepő felfedezés: Uruguayban vásárolnak magyarok luxusingatlanokat

Gyanús tulajdonú luxusingatlan, fura lakcímek és még furább üzletek: több honfitársunknak is sikerült házat vásárolnia Uruguayban.

De miért éppen Uruguay? Több szempontból is vonzó lehet az ország. Az egyik például, hogy az ország és Magyarország között nincsen bűnügyi jogsegélyegyezmény kiadatásra. És persze messze van, valamint a külföldiek számára csak korlátozottan állnak rendelkezésre hivatali adatbázisok – olvasható az Átlátszó.hu-n.

A lap szerint a dél-amerikai országban több magyar is vásárolt az elmúlt években luxusingatlant. A portál szerint egy bizonyos ”Miklos Nemeth” nem is akármilyen vityillót mondhat magáénak. 2014 januárjában csaknem 740 ezer dolláros (több mint 200 millió forintos) penthouse-t vásárolt a férfi Montevideóban. Van itt minden, a beltéri uszodától a szaunáig, a panorámás jakuzzitól a 24 órás biztonsági őrségig. Vagyis majdnem minden, a kilátás ugyanis nem teljesen óceáni: a Río de la Plata folyó torkolata és az Atlanti-óceán találkozására néz ugyanis.

Az iratokban szereplő „Miklos Nemeth” az Áltátszó szerint feltehetőleg a Közgép Zrt. vezérigazgatója. A portál szerint ugyanis a montevideói ingatlannyilvántartás egybevág Németh (és családja) adataival. Az itt olvasható információk szerint ugyanakkor Németh nem Magyarországon, hanem Uruguayban lakik, nem is akárhol: Montevideo óvárosának egy tíz éve felújított XIX. század végi műemlék épületében. Az Átlátszó kereste Németh Miklóst, hogy meséljen az ügyről, de eddig nem nyilatkozott a férfi.

Nem ő azonban az egyetlen magyar a történetben: a műemlék épület tulajdonosai is azok. Pécsváradi János ügyvéd és gyermekei, Ákos Tamás és Anna Luca 2010-től megosztva birtokolták az épület egy részét. Pécsváradi Anna Luca a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédi társulásának tagja. Az iroda számtalan állami megbízás mellett a Sukoró-perben is képviselte a magyar államot.

Az ingatlan történetébe három évvel később újabb honfitársunk írta be magát: 2013-ban ugyanis a tulajdonosok átadták „Ivan Szavo”-nak a részüket. Őt egy fénykép alapján az Átlátszónak sikerült azonosítania: a kérdéses személy Szabó Iván ügyvéd, a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány alapító okiratának kidolgozója, az Országos Választási Bizottság volt KDNP-s küldötte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.