Még mindig élek! – jött a kemény meglepetés a temetésen

Három bérgyilkosnak fizetett egy kongói férfi, hogy öljék meg a feleségét. A megrendelését teljesítették, legalábbis a férj ezt hitte egészen addig, amíg az asszony meg nem jelent saját temetésén.

Noela Rukundo egy autóban várakozott a háza előtt, és nézte ahogy az emberek kifelé jönnek egy temetésről, az ő temetéséről. Végül meglátta a férfit, akire várt, és kiszállt az autóból.

Noela Rukundo
Noela Rukundo
ABC NEWS

- Ez egy szellem? - kérdezte a férj ledöbbenve. - Meglepetés! Még mindig élek! - válaszolta a feleség. Balenga Kalala öt nappal a felesége temetése előtt rendelt bérgyilkosokat, hogy öljék meg párját, akivel 10 éve él együtt. A bérgyilkosok végrehajtották a megbízást, legalábbis ezt mondták.

Rukundo hányattatásai jó pár éve kezdődtek, amikor melbourni otthonukból férjével Burundi fővárosába, Bujumburába repültek, hogy eltemessék az afrikai nő nevelőanyját. Este visszamentek a szállodába, és a felesége a gyász miatt pihenni tért. Férje keltete őt, hogy menjen ki az utcára, és szívjon egy kis friss levegőt. Rukundora egy férfi fogott fegyvert az utcán, bekötötte a szemeit és egy ismeretlen helyre vitte.

- Asszony, mit tettél ezzel a férfival, aki fizetett nekünk, hogy öljünk meg? - kérdezte a nőtől egy férfi hang. Rukundo nem sokkal később férjét is hallotta telefonon beszélni: - Öljétek meg őt - mondta Kalala, és az asszony ekkor elájult.

Rukundo nem sokkal később magához tért. Kiderült, hogy a bérgyilkosok ismerték a bátyját, és nem akarták megölni őt, csak megkapni azt a 7000 dollárt (1,9 millió dollár), amit a férje ajánlott a haláláért. Két nap múlva elengedték, és átadtak neki egy mobiltelefont, amire felvették a férjel történt beszélgetéseket.

- Tudtam, hogy egy erőszakos embert, de azt nem hittem volna, hogy meg is ölne - mesélte Rukundo a BBC-nek. Mint mondta, megbocsájtott férjének, de már késő volt a megbánása. Feljelentette őt a rendőrségen. Balenga Kalala-t kilenc év börtönre ítélte a bíróság gyilkosságra való uszításért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.