Meglátogatta öngyilkos lánya sírját Ratko Mladics

Ana Mladics 23 évesen vetett véget életének, korabeli hírek szerint apja könyörtelenségei miatt.

Meglátogathatta öngyilkos lánya belgrádi sírját Ratko Mladics, a boszniai szerbek népirtással és háborús bűnökkel vádolt, a múlt héten elfogott volt főparancsnoka.

Ana Mladics sírja
Flowers are seen on the grave of Ratko Mladic's daughter Ana in Belgrade May 31, 2011. Court officials and police allowed Mladic an hour-long visit to his daughter Ana's grave in a graveyard on the outskirts of Belgrade, the official said. A motorcade of armoured jeeps brought Mladic back to his prison cell. Ana Mladic committed suicide in 1994 and before he went underground in early 2000s, the general was frequently seen visiting her grave. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: POLITICS CRIME LAW CONFLICT)

A jelenleg a hágai Nemzetközi Törvényszéknek való kiadatására váró egykori tábornokot több rendőrautó kísérte lánya, Ana sírjához. Ana Mladics 1994-ben, 23 évesen, az apja pisztolyával lőtte agyon magát. Akkoriban az a hír járta, hogy a lány depressziós lett az apja háborúban játszott szerepétől, és ezért vetett véget az életének. Mladics sosem ismerte el, hogy öngyilkosság történt, szerinte az ellenségei végeztek a lányával.

Mladics ügyvédje fellebbezést nyújtott be védence kiadatása ellen, amelyről a nap folyamán fog dönteni egy háromfős bíróság. A hatóságok előre bejelentették, hogy a kiadatás jóváhagyása esetén az elszállítás pontos idejét nem hozzák nyilvánosságra. A volt főparancsnokot Hágában az 1992-től 1995-ig tartó boszniai etnikai háborúban elkövetetett népirtással, illetve háborús és emberiesség elleni bűnökkel vádolják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.