Megkezdődött a közép-európai államfői csúcstalálkozó Prágában

Közép-Európa közlekedési problémái, illetve energiabiztonsága lesz a legfőbb témája annak a kétnapos visegrádi államfői csúcstalálkozónak, amely csütörtökön délelőtt kezdődött Prágában.
A csúcstalálkozón a négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - valamint Ausztria és Szlovénia államfője vesz rész. Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli.

A cseh államfők székhelyén, a prágai Hradzsinban a magas rangú külföldi vendégeket Milos Zeman cseh köztársasági elnök üdvözölte.

Az első, csütörtöki plenáris tárgyalások középpontjában a közép-európai közúti, vasúti, légi és vízi közlekedés fejlesztésének kérdései, valamint általánosságban a visegrádi országok, illetve Ausztria és Szlovénia közötti együttműködési lehetőségek állnak.

„A közlekedés olyan ügy, amely gazdasági szempontból minden területet érint" – mondta Hynek Kmonícek, a cseh államfő külpolitikai főtanácsadója.

A találkozóhoz időzítve a Prágai Várban csütörtökön délután kiállítás nyílik a Duna-Odera-Elba csatorna megépítésével kapcsolatos elképzelésekről és tervekről. Az államfők részt vesznek a kiállítás megnyitóján.

A cseh köztársasági elnök csütörtökön este a Hradzsinban vacsorát ad külföldi vendégei tiszteletére.
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.