Megkezdődött a Forma-1 vezérének pere Münchenben

A vesztegetéssel vádolt Bernie Ecclestone pere ma reggel kezdődött Münchenben.
A brit üzletembert azzal vádolják, hogy 33 euróval megvesztegette Gerhard Gribkowsky német bankárt, aki adócsalás miatt börtönben ül (a be nem vallott jövedelmének egy része épp az Ecclestone-tól származó 33 millió).

Helyszíni tudósítók szerint az üzletember nyugodtnak tűnt, mikor a per kezdete előtt konzultált ügyvédeivel, írja a BBC. Amikor a bíróság épülete előtt újságírók megkérdezték tőle, hogy magabiztos-e, azt válaszolta: „Magabiztos vagyok, süt a nap".

Gribkowsky az azóta csődbe ment BayernLandesBank vezére volt, akinek Ecclestone állítólag azért fizetett, hogy Gribkowsky a bank Forma-1-ben birtokolt többségi üzletrészét egy általa favorizált cégnek adja el. Ezzel akarta biztosítani, hogy továbbra is ő maradjon a Formula-1 vezérigazgatója, valamint az ő kezében összpontosuljanak az igencsak jövedelmező kereskedelmi és közvetítési jogok, illetve a szponzori ügyek kezelése. Ecclestone azonban tagadja, hogy bárkit megvesztegetett volna.

Mind mondja, a pénzt kifizette, de állítása szerint ő maga volt zsarolás áldozata. Attól tartott, hogy a német bankvezér felhívja a brit adóhatóságok figyelmét olyan „dolgokra", amelyek után vizsgálatot indíthattak volna ellene. Ha bűnösnek találják, a 86 éves Ecclestone-ra akár tíz év börtön várhat. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.