Megkéselték Ungvár új polgármesterét

A megbízott ungvári polgármester elleni késes támadás elkövetőjének mielőbbi kézre kerítésére utasította Valerij Luncsenko, Kárpátalja újonnan kinevezett kormányzója szerdán a megyei rendőrség vezetőit.

„Értesültem a Viktor Scsadej, Ungvár megbízott polgármestere elleni alattomos támadásról. Utasítottam a kárpátaljai rendőrség vezetőségét, hogy azonnal indítsa meg a nyomozást, és fogja el a bűnözőt. Támogatom Viktort, és mihamarabbi felépülést kívánok neki" – írta Luncsenko hajnalban a Facebook-oldalán. Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, az Egységes Centrum (JC) párt elnöke Arszen Avakov belügyminiszterhez és Valerij Nalivajcsenkóhoz, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat, az SZBU vezetőjéhez fordul a megbízott polgármestert ért támadás ügyében.

Emlékeztetett arra, hogy Scsadej a kijevi és ungvári tüntetések egyik legtevékenyebb résztvevője, ezért szerinte teljesen nyilvánvaló, hogy a támadás politikai indíttatású volt – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A 33 éves Scsadejt kedd este szúrták meg hátulról egy késsel. A polgármester este kilenckor az autójával hajtott el a hivatalából. Ézszrevette, hogy követik, ezért leparkolt egy bár előtt. Az őt követő autóból egy férfi szállt ki. Mobiltelefonon beszélt, és sapkát viselt, de arcát nem takarta el. Amikor Scsadej a szórakozóhely felé indult, és elhaladt mellette, a férfi hátulról deréktájon megszúrta – írja a karpatinfo.net hírportál.

Scsadejt jelenleg az ungvári kórház intenzív osztályán ápolják. Orvosai szerint nincs életveszélyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.