Mégis lesz Arab Csúcs a jövő héten

Kivételes találkozót tartanak az Arab Liga tagországainak külügyminiszterei a marokkói fővárosban, Rabatban november 16-án, hogy megbeszéljék Szíria további sorsát, jelentette be a szervezet szóvivője.

- Úgy döntöttünk, hogy a török-arab tengely mentén kialakult szír helyzetről Marokkóban beszélünk a jövő héten - jelentette be Amar Belani. A szóvivő elmondta, hogy a szervezet november másodikán tartott ülésén úgy döntöttek: 15 nap haladékot adnak Szíriának, hogy alkalmazza a liga által kidolgozott megbékélési tervet és véget vessen a civilek és katonák közt nyolc hónapja tartó vérontásnak.

Szombaton azonban a Liga úgy döntött, mivel Szíria nem teljesíti a megállapodást, felfüggesztik szervezetbeli tagságát. - Ha a miniszterek úgy látják, hogy a szír kormny nem kezdi el megvalósítani a megbékélési tervet, akkor ennek a hanyagságnak köszönhetően befagyasztják tagságát az Arab Ligában.

A szír külügyminiszter korábban a sajtónak úgy nyilatkozott: el akarják kerülni a felfüggesztés felülvizsgálatát. - A felfüggesztés csak átmeneti és a lehető leghamarabb túl akarunk lépni rajta - jelentette ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.