Megint könnygázzal támadtak a koszovói parlamentben

Nem hagy fel a koszovói ellenzék a tiltakozással, a csütörtöki pristinai parlamenti ülést ismét könnygázhasználat miatt kellett későbbre halasztani – jelentette internetes oldalán a Koha Ditore című koszovói napilap.

Még el sem kezdődött a 10 órára tervezett ülés, egy ellenzéki képviselő máris aktivált egy, a parlamentbe becsempészett könnygázgránátot, és emiatt el kellett halasztani az ülés kezdetét.

A pristinai törvényhozás épületét nagyszámú rendőr biztosítja, az ülés folytatódni tudott. Az ellenzék szeptember óta tojásdobálással, fütyüléssel és könnygázzal akadályozza a parlament munkáját azt követelve, hogy Isa Mustafa kormányfő vonja vissza aláírását a Szerbiával tavaly augusztusban Brüsszelben kötött megállapodásról – amely szerintük túl széles körű jogokat biztosít a koszovói szerb kisebbségnek –, és bejelentették: mindaddig akadályozzák a munkát, amíg követelésük nem teljesül.

Legutóbb február 26-án tartottak nagyszabású tiltakozó megmozdulást, akkor a parlament előtt is tüntettek. Két héttel ezelőtt Hashim Thaci köztársasági elnökké választása ellen léptek fel az ellenzékiek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.