Megint balhéztak Trump gyűlésén, a milliárdos csak gengszterezett

Ismét összecsaptak a várható republikánus elnökjelölt támogatói és ellenzői az Egyesült Államokban. A kaliforniai San Diegóban 35 embert tartóztattak le.

Trump a mexikói határ melletti városban újra ígéretet tett, hogy az amerikai–mexikói határon falat épít a bevándorlók ellen. Míg a város kongresszusi központjában a republikánusok várható elnökjelöltje tartott beszédet, addig az utcán támogatói és ellenzői csaptak össze egymással.

Fotó: Jonathan Ernst / Reuters

Több tucat rendőrt kellett bevetni, hogy megfékezzék a dühös tömeget. A tüntetők vizespalackokat és köveket dobáltak a rendőrök felé. A hatóságok 35 embert vettek őrizetbe – írja a BBC. Sérültekről és károkról nem érkezett hír.

Fotó: Jonathan Ernst / Reuters

– Én ellenzem az arrogáns, intoleráns Trump gyűlölködő, bigott és rasszista mondanivalóját – mondta az egyik tüntető San Diegóban, ahol egyébként a városlakók egyharmada latino, többen a mexikói határon szöktek át, hogy az Egyesült Államokban kezdjenek új életet.

Fotó: Jonathan Ernst / Reuters

Trump a kampányrendezvény után megdicsérte a rendőrök munkáját, akik szerinte megakadályozták, hogy a „gengszterek” megzavarják a békés tüntetést. Az elnökjelölt nagygyűlésein nem először törnek ki hasonló összecsapások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.