Megindult a föld Hirosimában

Szerda reggelig, 24 óra leforgása alatt csaknem 240 milliméter csapadék hullott Hirosimára. A heves esőzések miatt erősen felázott a föld, ami több helyütt fölcsuszamlásokat okozott a város hegyvidéki peremkerületeiben.
Legalább 18 ember meghalt és 13 eltűnt szerdán a Hirosimában történt földcsuszamlásokban - közölte a japán média. A halottak között van egy két- és egy tizenegy éves kisfiú, illetve egy tűzoltó, aki a mentés során vesztette életét.

A város környéki hegyoldalakból lezúduló sár több városnegyedben okozott károkat, 15 kilométer hosszan a Nenotanigava folyó mentén. Az NHK japán televízió felvételein sárral és törmelékkel ellepett épületeket lehet látni.

Nagy erőkkel folyik a kutatás a túlélők után, a kormány több mint hatszáz katonák küld a mentéshez. Rendőrségi helikopterekkel, kötélhágcsókkal menekítik ki a lakókat. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy további esőzések várhatók, ami újabb fölcsuszamlásokhoz vezethet.

A hirosimai tragédia miatt Abe Sindzó miniszterelnök megszakította vidéki nyaralását, és visszatért Tokióba - írja a Híradó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.