Meghalt egy magyar katonaorvos Afganisztánban

Feltehetően szívinfarktusban meghalt egy magyar katona Afganisztánban. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának (PRT) egyik orvosa magyar idő szerint péntek reggel lett rosszul, életét már nem tudták megmenteni.

A magyar orvos magyar idő szerint a péntek reggeli órákban lett rosszul. Az afganisztáni Baghlan tartományban szolgálatot teljesítő katonaorvos mellkasi fájdalomra panaszkodott. A magyar tábor egészségügyi központjában azonnali orvosi ellátásban részesítették, de a szakszerű és gyors beavatkozás ellenére állapota folyamatosan romlott – olvasható a HM közleményében.

Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a Kilagay-i amerikai sebészeti pontra, ahol az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt. A halál okának pontos megállapítása ezután történik meg. Hazaszállításáról a későbbiekben intézkednek.

Az elhunyt katona hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatta, a honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak – közölte a minisztérium.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.