Meghalt David Frost

A brit újságíró a Watergate-botrányba belebukott Richard Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre. Hetvennégy évesen, szívrohamban hunyt el.

Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, illetve televíziós  műsorvezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard  Nixon amerikai elnökkel 1977-ben emlékezetes interjúkat készített. A BBC  vasárnapi bejelentése szerint Frost előző nap a Queen Elisabeth hajó fedélzetén  előző este szívroham következtében hunyt el. A hajón beszédet készült mondani.

A brit újságíró a Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre.  Az interjúsorozatban a volt elnök bocsánatot kért a Watergate lehallgatási  botrány miatt. Az 1977-ben készített beszélgetésekből 2008-ban  Frost/Nixon címmel film készült. Frost  televíziós karrierje már cambridge-i egyetemista évei alatt elkezdődött.  Vezetője volt a That Was The Week That Was politikai szatirikus műsornak,  amelyet a BBC a hatvanas évek elején hatalmas sikerrel tűzött műsorra. 1964  és 2010 között minden brit kormányfőt, 1969 és 2008 között minden amerikai  elnököt meginterjúvolt. De sikerült interjút készítenie a néhai iráni sahhal,  Husszein volt jordániai királlyal, Golda Meir és Jichák Rabin egykori izraeli  miniszterelnökökkel. Számos interjúalanya volt a showbiznisz, sőt a sport  világából is. Interjút készített többek között a Beatles együttessel, Mick  Jaggerrel, Orson Wellesszel, Tenessee Williamsszel, Muhammad Alival.

David  Cameron brit miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét David Frost  családjának. A világhírű újságírót barátjának nevezte, kiemelve, hogy Frost „kíméletlen” riporter volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.