Meghalt a szaúdi trónörökös

A belügyminiszteri posztot is betöltő Najef herceg, a király testvére 78 éves volt; egy genfi klinikán érte a halál, ahol május óta tartózkodott.

Meghalt Najef bin Abdel-Aziz szaúd-arábiai trónörökös - jelentette az arab állam televíziója. A királyságot 1935-ben létrehozó Abdel-Aziz ibn Szaúd egyik fia - tavaly októberben lett trónörökös, miután meghalt fivére, a tisztség addigi birtokosa, Szultan bin Abdel-Aziz. Az 1975 óta belügyminiszter Najef herceg, a király testvére 78 éves volt; egy genfi klinikán érte a halál, ahol május óta tartózkodott.

Halálával újból felvetődik a kérdés, hogy ki legyen az óriási kőolajvagyona miatt a világpolitikában igen fontos szerepet betöltő ország most 89 éves uralkodójának, Abdallah bin Abdel-Aziznak az utóda.

Szakértők szerint a trónörökösi cím legvalószínűbb várományosa ismét csak Abdel-Aziz ibn Szaúd több tucat fiának egyike, a 76 éves védelmi miniszter, Szalman bin Abdel-Aziz. Szalman herceg tavaly novemberben lett védelmi miniszter, miután előtte évtizedekig a főváros, Rijád kormányzójaként tevékenykedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.