Meghalt a brit konzervatív pártelnök kisfia

Meghalt a brit Konzervatív Párt vezetőjének súlyos betegséggel született hatéves kisfia. Nyolc évvel ezelőtt hasonló tragédiát élt át Gordon Brown jelenlegi munkáspárti miniszterelnök is.

A hatéves Ivan Cameront, David Cameron és felesége, Samantha első gyermekét egy londoni kórházban érte a halál. Ivan 2002 áprilisában született, magzati oxigénhiányos agykárosodással, amelynek következtében rendszeres epilepsziás rohamoktól szenvedett, és gyakran szorult kórházi kezelésre. Édesapja, David Cameron 2005 óta a legnagyobb brit ellenzéki politikai erő, a Konzervatív Párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje. A házaspárnak két kisebb gyermeke van, Nancy és Arthur.

Hasonló tragédiát Gordon Brown jelenlegi munkáspárti miniszterelnök és felesége, Sarah is átélt, amikor 2001 decemberében, koraszülöttként világra jött kislányuk tíz nap után meghalt.

Brown kezdeményezésére a londoni parlament alsóházában elmaradtak a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok, amelyeket éppen szerdánként tartanak félórás időkeretben. Ezeket a vitákat - amelyek csak kivételes jelentőségű események miatt maradhatnak el - a miniszterelnök és a konzervatív vezető rendszerint szikrázóan éles, gyakran személyeskedéstől sem mentes összecsapásai jellemzik. Gordon Brown szerda délután rövid parlamenti nyilatkozatban fejezte ki személyes részvétét Cameronnak és feleségének, kijelentve: egy gyermek halála olyan elviselhetetlen fájdalom, amilyent egyetlen szülőnek sem lenne szabad átélnie. Brown szavai szerint a politikai vita időről időre megoszthatja a szembenálló feleket, de létezik egy olyan közös emberi összetartó erő, amely mindenkit egyesít: az együttérzés, az egymás segítésének igénye gyász idején. Cameron és a Konzervatív Párt nevében William Hague, a tory árnyékkormány második embere és külügyminiszter-jelöltje köszönte meg a miniszterelnök gesztusát. Az alsóházi ülésszakot ezután a házelnök által elrendelt félórás gyászszünet idejére felfüggesztették.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.