Meghalt egy ukrán újságíró Peszki bombázásakor

A Donyecktől észak-nyugatra fekvő Peszki városának bombázásakor vesztette életét.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője szombaton közölte, hogy az érvényben lévő tűzszünet ellenére továbbra is heves harcok dúlnak Kelet-Ukrajnában. „Nem ismerjük a részleteket, de Peszkit ma bombatámadás érte" - mondta a szóvivő telefonon a Reuters hírügynökségnek. A sebesült újságírót katonai kórházba szállították, de ott belehalt a sérüléseibe.

A korábbi napok viszonylagos nyugalma után pénteken ismét több ukrán katona vesztette életét a harcok övezetében.  Február 27-én, a szokásos napi kijevi sajtótájékoztatóján Liszenko arról beszélt, hogy a szakadárok a frontvonal menti területeken vonnak össze fegyveres alakulatokat. Jelentős erők és haditechnikai eszközök összevonásáról érkeztek hírek Luhanszk, valamint Debalceve környékén, Krasznij Lucs és Sztahanov térségében.

Liszenko szerint továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a szakadárok támadásba lépnek a Luhanszk melletti Scsasztya és Sztanicja Luhanszka településeknél, illetve Luhanszktól nyugatra Liszicsanszknál, valamint Mariupol térségében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.