Meghalt az Iszlám Állam vezetője?

Egyre több forrás számol be arról, hogy meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Arab hírcsatornák szerint egy bombatámadásban lelte halálát. Nyugati részről a hírt nem erősítették meg.
Az MTI értesülései szerint a terroristavezér vasárnap reggel Rakkában vesztette életét a koalíció szíriai légcsapásaiban. A hírt kedden a szíriai kormányhoz közeli Samaa, illetve az al-Ekbaríja szaúdi állami hírtelevízió is közölte. Ugyanezt adta hírül a dzishadistákhoz közeli Amak hírügynökségre hivatkozva több közel-keleti hírforrás.

Az index.hu szerint az al-Szumaríja iraki tévé már június 10-én jelentette Ninive tartománybeli forrásokra hivatkozva, hogy Abu Bakr al-Bagdadi és az Iszlám Állam további magas rangú emberei megsebesültek a koalíciós erők egyik légicsapásában, amelyet a szervezet egyik parancsnoki épületére mértek a szíriai határ közelében.

Chris Garver ezredes, a nemzetközi koalíció egyik szóvivője azonban aznap azt írta a Reuters hírügynökségnek: „egyelőre semmit nem tud megerősíteni”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.