Meggyógyult az ebolafertőzött orvos

Meggyógyult az ebola által fertőzött olasz orvos. Ezt ő maga jelentette be pénteken Rómában tartott sajtótájékoztatóján.
Fabrizio Pulvirenti Sierra Leonéban betegedett meg, és november 25. óta kezelték a római járványközpontban. Több mint egy hónap után hagyta el a római Spallanzani kórház veszélyes fertőző betegségekkel foglalkozó központját, nevét ugyanakkor az illetékes egészségügyi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra - írja a hirado.hu.

Pulvirenti a Gino Strada olasz orvos által 1994-ben alapított Emergency humanitárius szervezet önkéntes orvosaként dolgozott a nyugat-afrikai országban, ahol a járvány őt is megfertőzte. November 25-én szállították haza Olaszországba.

Az újságírókkal tartott találkozón Pulvirenti elmondta, hogy a betegség első időszakában orvosként maga igyekezett diagnosztizálni az észlelt tüneteket. Gyógyításához eddig Olaszországban nem használt kísérleti gyógyszereket is alkalmaztak. Kijelentette: vissza kíván térni Sierra Leonéba, hogy másoknak segíteni tudjon.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter közölte, hogy Fabrizio Pulvirenti és az Emergency szervezete olasz állami kitüntetésben részesül humanitárius szolgálatukért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.