Meggyilkolták az MKP egyik politikusát

Basternák Lászlót, Ógyalla volt polgármesterét felesége szeme láttára fejbe lőtték egy péntek esti kutyasétáltatás közben. Ezelőtt már több támadást is túlélt.

Péntek este meggyilkolták Basternák Lászlót, az MKP politikusát Ógyallán - adta hírül a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál. Az előzetes információk szerint a támadásra házától nem messze került sor, amint  A politikus feleségével érkezett haza kutyasétáltatásról, amikor a szürke autóból kiszálló elkövető valószínűleg sörétes puskával fejbe lőtte. A lövések számával kapcsolatosan a szomszédok és a járókelők eltérően nyilatkoztak, de minden beszámoló szerint több lövés dördült el. Basternák a helyszínen életét vesztette. Az elkövető magára hagyta a szürke Honda Civicet, gyalogosan távozott. Az autón helyszíni tudósítók szerint nincs rendszám.

A rendőrség a helyszínelés idejére a tetthelyről kivezető minden utat lezárt 30-50 m távolságban. Információk szerint Basternák felesége nem esett áldozatul a támadásnak. Zemkó Margit polgármester elmondta, a napokban találkozott Basternákkal, és nem látott rajta olyan jelet, amely esetleg utalhatott volna valamilyen problémára.

Basternák korábban ógyallai polgármester volt, majd a város főellenőrének posztját töltötte be. Halálakor az MKP komáromi járási elnöke, megyei képviselő, a parlamenti jelöltek közt is szerepelt a párt listáján. Már korábban is követtek el támadást, Idén március 3-án egyszer már szintén rálőttek, ám akkor a lövedék nem célt tévesztett, csak a kutyasétáltatásból hazatérő család mögött a ház kapuját találta el. A politikus akkor azt mesélte, hogy a támadó valószínűleg követte őket, de hogy ki lehetett az, azt arcát eltakaró csuklya miatt nem tudta megállapítani. Korábban egy bomba is robbant az utcájában, amelyet szintén neki szántak, polgármestresége alatt pedig több fenyegető levelet is kapott. Ez utóbbiakból egyébként jutott képviselőtársainak is, szerzőjük névtelenül nacionalista megnyilvánulásokkal vádolta őt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.