Meggyilkolták a venezuelai bokszvilágbajnokot

Antonio Cermeno korábbi pehely- és harmatsúlyú bokszvilágbajnok holttestét egy út szélén találták meg a hetek óta forrongó Venezuelában.

Cermeno halálának körülményeiről egyelőre keveset tudni, de a hatóságok keddi tájékoztatása szerint elrabolták, lelőtték. Holttestét a Miranda államban caucaguai országút mellett találták meg.

Az északi állam rendőrkapitánya, Eliseo Guzmán az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a 44 éves sportolót és családját hétfő este rabolták el a fővárosból, Caracasból. Cermenóval ellentétben a családtagok megúszták, ugyanis egy óvatlan pillanatban sikerült elmenekülniük: épp egy benzinkúton vesztegeltek, miközben fogvatartóik tankoltak, ők a váratlan lehetőséget kihasználva elszaladtak. A bokszolónak szigorú őrizet miatt nem sikerült elmenekülnie. Hogy ezután mi történt, az egyelőre nem világos, és az sem, hogy miért rabolták el a 2006-ban visszavonult sportolót. Venezuelában sok az erőszak, a bűnözés a mindennapok része. Emiatt nem csak Nicolas Maduro elnököt, de elődjét a szocialista forradalmat vezénylő Hugo Chávezt is folyamatosan bírálta az ellenzék.

Január elején egy Cermenóéhoz hasonló eset rázta meg a latin-amerikai országot. Akkor egy volt szépségkirálynő és családja volt rablótámadás áldozata. A Miamiban élő egykori Miss Venezuela, Mónica Spear férjével és ötéves kislányukkal látogatott haza Venezuelába, amikor a Puerto Cabellóból Valenciába vezető főúton rájuk támadtak. Miután autójuk kereke leeresztett, az út szélén, a gépkocsiban várakoztak, amikor a banda meglepte őket. Lövéseiket csak a kislány élte túl.

A február 12. óta Venezuela-szerte zajló tüntetések résztvevői többek között a bűnözés miatt  vonultak az utcákra, amelyet a kormány szerintük nem kezel megfelelően. A bűneseteket regisztráló venezuelai szervezet, az OVV szerint 2013-ban 24 700 személy volt erőszakos halál áldozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.