Megfizethet a kompkapitány a fiatalok haláláért

A dél-koreai ügyészség halálbüntetést kért az áprilisban elsüllyedt Sewol komp kapitánya számára az eset tárgyalásának végén.

A tragédia során több mint 300 ember vesztette életét, a komp kapitányát gyilkossággal vádolják, aki az ügyészség szerint nem megfelelően látta el feladatait – számol be a legújabb fejleményekről a BBC.

A baleset áldozatait, akik nagyrészt iskolai kiránduláson résztvevő fiatalok voltak, az egész ország gyászolja. A lakosság a kormányt hibáztatja az eset nem megfelelő kezelése miatt.

Az AFP hírügynökség arról is beszámolt, hogy a komp kapitánya a baleset bekövetkezése után az elsők között hagyta el a süllyedő hajót, anélkül, hogy bárkit megpróbált volna megmenteni. Az ügyészség szerint a kapitányt folyamatos mellébeszélésen kapták, aki azóta sem mutatott semmiféle megbánást, ezért kérnek ellene halálbüntetést. Lee kapitány saját mentségére próbálta felhozni, hogy a hirtelen bekövetkezett eset során elvesztette józan ítélőképességét, nem volt ura cselekedeteinek.

Az ügyészség a komp személyzetére, akiket leginkább abban tartanak felelősnek, hogy elhibázott utasításokat adtak az utasoknak a süllyedés bekövetkezése után, 15-30 év közötti börtönbüntetést kért.

A komp 476 utasa közül csak 172-en élték túl a tragédiát, amely április 16-án történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.