Megfigyelési botrány: ötezerszer kértek adatokat az Apple-től

A Microsoft és a Facebook után a világ második legnagyobb IT-cége is nyilvánosságra hozta, hányszor keresték meg az amerikai hatóságok.

Fél év alatt ötezerszer kérték az amerikai hatóságok az Apple-t felhasználói adatok átadására – írta hétfőn az amerikai IT-óriásra hivatkozva a Reuters. Bejelentése szerint az Apple-hez 2012. december 1. és 2013. május 31. között érkezett adatszolgáltatási kérelmekben kilenc-tízezer felhasználói fiók vagy a cég által gyártott eszköz szerepelt; a legtöbbször rendőrök érdeklődtek rablásokkal, eltűnt személyekkel és lehetséges öngyilkosjelöltekkel kapcsolatos vizsgálatok keretében, de a felhasználói adatokra kíváncsiak voltak a szövetségi, az állami és a városi hatóságok is.

Milyen a jövője?
The Apple logo is pictured on the front of the company's flagship retail store near signs for the central subway project in San Francisco, California January 23, 2013. Apple results are due after market closes around worries about the profit potential in the tech sector, increased amid questions about waning demand for Apple Inc products and a weak outlook from Intel Corp last week. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS LOGO TPX IMAGES OF THE DAY)

A Microsoft és a Facebook után az Apple a harmadik érdekelt óriás – A Samsung után a világ második legnagyobb IT-cége –, amely a nemrég kipattant Datagate-botrány után beszámol az adatszolgáltatási kérelmekről. Ahogy az Apple leszögezi, első számú prioritása a felhasználói adatok védelme, és nem őriz „adathegyeket” az ügyfelek tevékenységéről. Az iMessage üzenetküldő szolgáltatás és a FaceTime felületén folytatott beszélgetéseket a feladó és a címzett oldalán titkosítják, az itt folytatott kommunikációt csak az érintettek láthatják-hallhatják, maga a cég nem – teszi hozzá ennek kapcsán a hétfői közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.