Megfenyegette az al-Kaida a Hezbollahot

Az al-Kaida terrorista hálózat szíriai szárnyának vezetője támadásokkal fenyegette meg kedden a Hezbollahot, amiért a libanoni síita szervezet a szíriai kormányerők oldalán bekapcsolódott a polgárháborúba - írja a Híradó honlapja.

Libanonban kicsiben leképeződött a szíriai polgárháború, amelyben a síita vezetésű hatalom és szunnita lázadók állnak egymással szemben. Pokolgépes támadások történnek Bejrútban, rakétatámadások a Bekaa-völgyben, rendszeres tűzpárbaj van az északi Tripoliban, a szélsőséges szunnita lázadók be-betörnek Libanonba, és elrabolják az ország katonáit. A szíriai polgárháború kezdettől fogva hatott a libanoni helyzetre, de azóta, hogy a Hezbollah csatlakozott Bassár el-Aszad elnök erőihez, megnőtt a feszültség a kis arab országban.

Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah vezetője kedden kijelentette, hogy eltökéltek a szunnita lázadók elleni harcban, és le fogják őket győzni a térségben.

Az Iszlám Állam (IS) és az an-Nuszra Front jelentős területeket foglalt el eddig Szíriában és Irakban.

Az an-Nuszra Front vezetője, Abu Mohamad al-Golani pedig a szervezet sajtójának interjút adva azt mondta: "Libanonban az igazi háború még el sem kezdődött, és ami történni fog, az olyan keserű, hogy Haszan Naszrallah ujjait harapdálva fog bánkódni azon, amit a szunnitákkal tett." A Reuters hírügynökség szerint nem lehet tudni, hogy az interjút mikor készítették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.