Megerőszakoltak és megöltek egy 15 éves indiai lányt

Egy vasúti pálya mellett, Észak-Indiában találták meg annak a 15 éves tinédzserlánynak a holttestét, akit állítólag a helyi falu idősei aláztak meg, mert a lány kiállt édesapja mellett és tiltakozott az őt ért zaklatások miatt. A félmeztelenül talált lányt a rendőrség szerint megerőszakolták és megölték. A The Guardian brit lap szerint három férfit tartóztattak le az eset kapcsán. A lány családja szerint a fiatalt súlyosan megalázták, arra kényszerítették, hogy a földre köpjön, majd felnyalja azt – írja a BBC.

Indiában a falvakban lévő nem hivatalos törvényhozók büntetik a helyi előírásokat megsértő lakosokat. Indiában 2012 óta vizsgálják ki nagyobb mértékben a szexuális erőszak elkövetésével kapcsolatos eseteket. Akkor egy diák lett csoportos erőszak és gyilkosság áldozata Delhiben. Az eset után nagyszabású tiltakozásokat és tüntetéseket szerveztek, és a kormány szigorúbb szexuális bűnözés elleni törvényeket hozott, de a nők elleni erőszak és diszkrimináció alapjaiban véve nem változott.

A BBC tudósítója szerint a lányt kedden találták meg, egy nappal azután, hogy őt és földművelő édesapját behívta a falu bírósága, hogy rendezzenek egy traktor miatt kialakult vitát. A lány családtagjai azt mondták a rendőrségnek, hogy az idősek megijesztették a lányt, mondván, hogy szörnyű következményei lesznek annak, ha édesapja mellett kiáll. A falusiak szerint a lány akkor tűnt el, mikor a bírósági ügy folyamatban volt és a testét másnap reggel találták meg.

A rendőrség szerint a család a faluban élő 13 ember ellen nyújtott be panaszt. Helyiek szerint az idősek és a lány családja közti politikai rivalizálás ( előbbiek a kormánypártot, míg utóbbiak az Indiai Kommunista Pártot támogatják) eszkalálódása vezethetett a fiatal lány halálához.

Idén korábban India keleti részén, Nyugat-Bengálban erőszakoltak meg és akasztottak fel egy nőt, állítólag a helyi idősek utasítására, akik tiltakoztak egy férfival való kapcsolata ellen.

2010-ben a falu idősei szintén Nyugat-Bengálban legalább három törzsi nőt utasítottak arra, hogy vetkőzzenek és sétáljanak végig egy hatalmas tömeg előtt. A nők ezt büntetésül kapták azért, mert más közösségekben élő férfiakkal kerültek szoros kapcsolatba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.