Megérkezett az Egyesült Államokba az egyik amerikai ebola-fertőzött

Kent Brantly repülőgépe a georgiai Dobbins légitámaszponton szállt le szombaton. Az önkéntes orvost azonnal kórházba vitték.
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette megérkezett az Egyesült Államokba annak a két amerikai ebola-fertőzöttnek az egyike, aki Libériában kapta el a gyilkos kórt. Az önkéntes orvos, Kent Brantly repülőgépe a georgiai Dobbins légitámaszponton szállt le, ahonnan rendőri kíséret mellett mentővel vitték be a légitámaszonttól 15 kilométerre fekvő atlantai Emory egyetemi kórházba. Az utakat nem zárták le, de az épület körül rengeteg rendőrségi SUV állt. Brantly védőöltözetben szállt ki a mentőből, egy másik ember társaságában. Azonnal karanténba került.

Az önkéntes orvos a családjával együtt élt Libériában és jelentkezett ebola-fertőzöttek kezelésére a nyugat-afrikai ország hatóságainál. A felesége és a gyerekekkel együtt még azelőtt elutazott, hogy rajta megjelentek volna a gyilkos kór tünetei.

A ebola-járvány eddig 729 áldozatot szedett három nyugat-afrikai országban, Guineában, Sierra Leonéban és Libériában. Az ENSZ egészségügyi szervezete, a WHO százmillió dolláros akciótervet hirdetett az állatokról – főleg gyümölcsevő denevérekről – emberre terjedő fertőzés ellen, amelynek a másik amerikai betegét, a szintén önkéntes Nancy Writebolt a jövő hét elején viszik az Egyesült Államokba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.