Megérkezett a kikötőbe a kiégett komphajó

Többnapos vontatás után a Norman Atlantic olasz komphajó pénteken érkezett be a délolasz Brindisi kikötőjébe. A hajóroncsra elsőként a katasztrófa okait vizsgáló olasz ügyészek léptek fel.
A több helyen feketére égett hajót a délolasz Puglia tartományban levő kikötőben horgonyozták le. A Norman Atlantic fedélzetére senki sem léphet fel az ügyben nyomozó olasz hatóságokat kivéve. A hajón még meg kell találni az eseményeket rögzítő fekete dobozt. Azt sem zárják ki, hogy a kompon további áldozatok lehetnek.

A szintén pugliai Bari ügyészsége eddig hat személy ellen indított vizsgálatot gondatlanságból okozott emberölés és hajótörés okozása miatt. Közöttük van a Norman Atlanticot üzemeltető olasz hajótársaság tulajdonosa, valamint a hajó kapitánya.

A december 28-án történt kompkatasztrófa összesen 13 halálos áldozatot követelt. 11 személy közvetlenül a katasztrófa következtében, míg 2 matróz a vontatás előkészítésekor vesztette életét. Azt ugyanakkor még mindig nem tudni, hogy pontosan hányan utaztak az olasz hajón. Görög adatok szerint az utasok és legénység száma 478-at tett ki. Az olasz ügyészség szerint azonban ennél többen voltak, közöttük a hajón elrejtőzött illegális bevándorlók is, és mintegy száz emberről nincs hír.

Az olasz komphajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést, miután rakterében vasárnap hajnalban tűz ütött ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.