Megdöbbentő légifotók szeptember 11. borzalmáról

Soha nem látott, több mint nyolc éven át archivált helikopteres légifelvételeket közölt szerdán az ABC News hírcsatorna 2001. szeptember 11. borzalmairól; ezek az eddigiekhez képest új látószögből mutatják például, ahogy a füsttakaró elborítja Manhattan egét, vagy ahogy lángokban állnak a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak felső szintjei.

A képeket Greg Semendinger, a New York-i rendőrség nyomozója készítette, aki társával hat-hét perc alatt a helyszín felett termett.

Most a tévécsatorna jóvoltából kerülnek nyilvánosságra: az ABC az információs szabadságról szóló amerikai törvény alapján kérte ki őket még tavaly a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézettől, amely a szeptember 11. dokumentációja részeként gyűjtötte az anyagot.

Most 2779 képet adott át kilenc lemezen - közölte a csatorna, köztük Semendigeréit. Tizenkettőt tettek fel közülük először az internetre is.

A nyomozó három órát töltött a levegőben a helyszín felett, és fokozatosan ébredt rá, hogy nem véletlen tragédia, hanem terrortámadás történt, az ablakokból kihulló „tárgyak” pedig valójában halálfélelmükben kiugró emberek voltak.

– Mindig hordtam magammal fényképezőgépet, és örülök, hogy ezt tettem. Idővel sok minden feledésbe merül, de most, ahogy nézem a képeket, kiütköznek a részletek, amelyek a helyszínen nem rögzültek. Nem szabad felejteniük az embereknek – nyilatkozta.

 

 

Már összedőlt a két torony, törmelék borítja egész Manhattant.
Smoke and dust engulf the area around the World Trade Center tower in New York, in this September 11, 2001 handout file photo taken by the New York City Police Department and obtained by ABC News, which claims to have obtained it under the Freedom of Information Act. REUTERS/NYPD via ABC News, Det. Greg Semendinger/Handout (UNITED STATES - Tags: DISASTER IMAGES OF THE DAY) PHOTO CAN NOT BE CROPPED. CLIENT USE IS LIMITED TO 72 HOURS AFTER RECEIVING PHOTO. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. MANDATORY CREDIT
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.