Még több áldozat az orosz repülőgép-balesetben

Egy 25 éves légikísérő meghalt, egy másik sérült viszont az orvosok szerint túl van az életveszélyen - közölte vasárnap az orosz egészségügyi minisztérium.

Az orvosok minden erőfeszítése ellenére meghalt a Red Wings orosz légitársaság alkalmazásában álló 25 éves nő, akit szombaton életveszélyes sérülésekkel szállítottak a hetes számú moszkvai városi kórházba. A baleset napján a kapitány, a másodpilóta és a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő vesztette életét.

A moszkvai Vnukovo repülőtérnél szerencsétlenül járt Tu-204-es repülőgépén szolgálatot teljesítő személyzet további három tagja - egy nő és két férfi - állapotát továbbra is súlyosnak ítélik meg - közölte az orosz egészségügyi minisztérium. 

Az egyik fiatalember, aki többszörös csigolya- és bordatörést szenvedett, az orvosok szerint túl van az életveszélyen. Anzor Hibutyija, a moszkvai Szklifoszovszkij sürgősségi kórház igazgatója elmondta, hogy az éjjel sikerrel megműtötték s reményeik szerint hamarosan lekapcsolhatják a lélegeztető gépről.

A Red Wings orosz légitársaság charterjárata szombaton egy csehországi üdülőhelyre szállított utasokat és onnan visszatérve szenvedett balesetet Vnukovon. A Tu-204-es nem tudott megállni a leszállópályán, a repülőtér kerítését átszakítva kicsúszott egy országútra, miközben háromfelé szakadt. A Red Wings közölte, hogy az áldozatok hozzátartozóinak anyagi támogatást nyújtanak. Moszkva vezetése már szombaton egymillió rubel segélyt (körülbelül hétmillió forintot) ajánlott fel.

A moszkvai székhelyű államközi légügyi bizottság (MAK) megkezdte a Vnukovo repülőtérnél szerencsétlenül járt Tu-204-es típusú repülőgép fekete dobozaiban rögzített adatok vizsgálatát.

A szövetségi nyomozóhivatal szóvivője szombaton azt közölte, hogy az előzetes információk szerint a Red Wings légitársaság gépének katasztrófáját a pilóták hibája okozhatta. Az Interfax orosz hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó belügyi illetékes vasárnap már azt mondta hogy a balesetben műszaki problémák és a rossz időjárási körülmények játszhattak szerepet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.