Még öt embert gyanústanak a Hamász-vezér meggyilkolásával

A dubaji rendőrség további öt személyt azonosított, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részük volt egy Hamász-vezető meggyilkolásában az öbölállamban - közölte pénteken a helyi sajtó.

Mahmúd al-Mabhúhot, a Hamász palesztin iszlamista mozgalom katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak az egyik parancsnokát január 20-án ölték meg egy dubaji szállodai szobában. A most azonosított emberek közül - az al-Arabíja hírtelevízió értesülése szerint - ketten-ketten francia, illetve brit útlevéllel utaztak Dubajba, az ötödiknek ausztrál papírjai voltak.

A helyi hatóságok az izraeli hírszerzést, a Moszadot vádolják azzal, hogy a gyilkos akció hátterében áll. Állításuk szerint 27 fős akciócsoport utazott hamis személyazonossággal és hamisított európai, valamint ausztrál útlevelekkel Dubajba. Legalább 15, a gyilkossággal gyanúsított személy izraeli állampolgár nevét viselte, ami tovább táplálja a gyanút, hogy a Moszad állhat a történtek mögött. Izrael nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy köze van Mabhúh megöléséhez. Az Interpol mindenesetre 27 embert körözött eddig az ügyben.

A pénteki sajtójelentésekből nem derült ki az újonnan meggyanúsított személyek neve. Amennyiben ez nyilvánosságra kerül, akkor 32-re emelkedik az ügyben meggyanúsított személyek száma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.