Még mindig találnak 9/11-es repülőgépdarabot New Yorkban

A másfél méter magas, közel egy méter széles roncsmaradványt még szerdán fedezték fel két manhattani ház közé ékelődve.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadásokból származó repülőgépdarabot találtak New Yorkban. A futóműdarabra az egyik merénylet helyszínén, az egykori Világkereskedelmi Központ közelében bukkantak, miközben az egyik épület műszaki állapotát ellenőrizték.

- Ha figyelembe vesszük, hogy ez egy milyen elzárt hely, és mekkora káosz van ezen az utcán, teljesen érhető, hogy most találtuk meg – mondta Ray Kelly New York-i rendőrkapitány, azt azonban hozzátette, hogy a hatóságok más lehetőségeket is vizsgálnak. Az egyik épület ugyanis egy iszlám közösségi központ, így elképzelhető, hogy valaki szándékosan áthelyezte ide a repülőgépdarabot. Kelly szerint azért gyanítják ezt, mert a roncson kötéldarabokat is felfedeztek. A két épület azonban nagyon közel van egymáshoz – körülbelül 45 centiméter a kettő közötti távolság -, így valószínűleg meglátszódna a falakon, ha végighúzták volna köztük a darabot, de erre utaló nyomot még nem találtak.

A rendőrök pénteken és egész hétvégén is őrzik a helyszínt, valószínűleg hétfőn fogják felmérni, hogy hogyan vigyék el a roncsot, írja a CNN.

Sally Regenhard, a terrorcselekmény egyik áldozatának anyja már a kezdetektől kritizálja az amerikai vezetést, és úgy véli, hogy a roncs felfedezése az ő állításait támasztja alá. Szerinte a terep átvizsgálása egyáltalán nem volt megfelelő, a mai napig találnak ugyanis gép- és emberi maradványokat 2-3 mérföldre a helyszíntől.

A terroristák annak idején szándékosan az ikertornyokba vezették az utasszállító gépeket, 3 ezer ember halálát okozva. A majdnem tizenkét évvel ezelőtti merénylet áldozatainak azonosítása még ma is tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.