Még nem tudni, kor indul újra a közlekedés a Zaventem és a Liszt Ferenc reptér között

A múlt keddi brüsszeli robbantások miatt most sincs légiközlekedés a brüsszeli Zaventem és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között, és nincs még hivatalos tájékoztatás arról, hogy mikor indulnak újra a menetrend szerinti járatok - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az MTI-vel kedden.
Hardy Mihály elmondta: a jelenlegi információk szerint a Brussels Airlines járatai szerdán sem közlekednek a belga és a magyar főváros között, de ez változhat.

A Wizzair és a Ryanair járatai, amelyek a charleroi-i légikikötőt használják, fennakadás nélkül közlekednek - tette hozzá.
A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden tesztelték az egy héttel ezelőtti merényletben megsérült épületet és a légiutas-kiszolgálást, a tesztüzem eredménye szerint a repülőtér szerdán 20 százalékos kapacitással megkezdi működését és újra fogad repülőgépeket - tájékozatott Arnaud Feist, a repülőtér vezérigazgatója a többi között a belga közszolgálati televízió honlapján.

Az épület legszükségesebb javításait elvégezték, de még hónapokig eltarthat, amíg minden szükséges munkálat befejeződik.
A vezérigazgató elmondta: a repülőtér minden nemzetközi biztonsági normának megfelel.

Az újrainduló járatokkal kapcsolatban közölte, a hét végére már el szeretnék érni a rendes működés 50 százalékát. Az ide érkező és innen induló légitársaságok között előnyben részesítik a Brussels Airlines járatait, majd fokozatosan a többi társaság gépeit is fogadni tudják - mondta a vezérigazgató.

Múlt kedden terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történtek robbantások. A nemzetközi repülőteret lezárták. A két helyszínen végrehajtott terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.