Még két embert letartóztattak a nizzai merénylet miatt

Vasárnap reggel még két embert őrizetbe vettek a július 14-i nizzai merénylet miatt. Ezzel hétre nőtt azoknak a gyanúsítottaknak a száma, akiket ki akarnak hallgatni a 84 halálos áldozatot követelő támadással kapcsolatban.

A merénylő, a kettős, tunéziai-francia állampolgárságú Mohamed Lahouaiej Bouhlel csütörtök este fél tizenegy után hajtott bele a francia forradalom kitörésének a napját, július 14-ét ünneplő tömegbe Nizzában a Promenade des Anglais sétányon. Két kilométert sikerült megtennie, rongybábuként szórva szét a kamionja útjába kerülő embereket, mire megállították és egy tűzpárbajban lelőtték. A 84 halott közül 10-en gyerekek és kamaszok, összesen 202 sérült van, 52-en életveszélyes állapotban fekszenek a kórházban. Az őrizetbe vett személyek között van Bouhlel a volt felesége is.

Bouhlel merényletéért szombaton az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a hatóságok által pitiáner bűnözőként ismert Bouhlel kapcsolatban állt a szélsőséges szunnita terrorszervezettel. Egy, a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva az AFP csak vasárnap adott hírt arról, hogy a 31 éves férfi egyáltalán hívő volt. Bouhlel egyébként korábban kétszer is megfordult a merénylete helyszínén a kamionnal, nyilvánvalóan azért, hogy felmérje a terepet.

A nizzai merénylet nyomán Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter felhívást tett közzé, amely szerint a rendőri erők 12 ezer önkéntes jelentkezését várják a biztonsági készültséggel járó feladatok ellátására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.