„Még jobban összetörnék a szívemet”

Katasztrófa Nagy-Britannia számára, ráadásul a teljes bizonytalanság korszakát hozza el. A június 23-i brit népszavazás sokkoló eredményt hozott – ez a kép rajzolódott ki azokból a rövid interjúkból, amelyeket a NOL a budapesti Bridzs Európa-bajnokság néhány szigetországi versenyzőjével készített.
A londoni David Gold egyáltalán nem látja, hogy Nagy-Britannia miként boldogulhat majd jobban az Európai Unión kívül, szerinte a kilépés semmi jót sem hoz hazája számára. Rövid távú bizonytalanságok már most érezhetőek a font árfolyama, a kamatszint vagy az ingatlanok értéke körül. Tart attól, hogy problémái lehetnek az utazással: az év felét barátnőjénél, Szlovéniában tölti, s így személy szerint neki egyáltalán semmi jót sem jelent a Brexit.

A skót Sandy Duncant nagyon elszomorította az eredmény, az edinburgh-i fogorvos azt gondolta, hogy a maradáspártiak fognak győzni. Szerinte Skócia ismét nekifuthat a függetlenségnek. Még bonyolultabbnak látja a helyzetet, ha Észak-Írország egyesülni próbálna Írországgal.

David Gold szívét a Brexit után még jobban összetörné az Egyesült Királyság felbomlása, és nem örülne Skócia, Észak-Írország és esetleg Wales távozásának. A profi bridzsjátékos egyébként elégedett volt David Cameron tevékenységével, sajnálja, hogy a politikus távozik a kormányfői posztról és a Konzervatív Párt éléről.

A walesi Patrick Shields még budapesti útja előtt a maradás mellett szavazott, csalódása így még nagyobb. Sose gondolta, hogy egy szép napon a Brexit bekövetkezhet. Szerinte a kilépés olyan felfordulást okoz, amelynek lecsillapítása évekbe telhet. Éppen ezért nem kimondottan optimistán tekint a jövőbe. Skóciával és Észak-Írországgal szemben Wales nem akar függetlenséget, mindenesetre az Egyesült Királyság felbomlását nem lehet kizárni. A nyugalmazott köztisztviselő elkerülhetetlennek nevezte Cameron távozását, arról viszont fogalma sincs, hogy ki fogja irányítani Európa egyik meghatározó politikai és gazdasági hatalmát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.