Még egy áldozata lett a bukaresti klubtűznek

Hatvannégyre emelkedett a tavaly október végén a bukaresti Colectiv klubban keletkezett tűzvész áldozatainak száma, miután hétfőn újabb áldozat halt meg a kórházban.
A Digi24.ro hírtelevízió szerint egy 22 éves fiatalemberről van szó, aki az utolsó volt azon sérültek közül, akiket romániai kórházakban ápoltak. Jelenleg öt személy szorul még kórházi ellátásra külföldön.

A sérültek egy részét azt követően szállították belgiumi, brit, izraeli, német és osztrák kórházakba, hogy a román hatóságok segítséget kértek az áldozatok magas száma és az esetek rendkívüli súlyossága miatt. A tűzvész legutóbbi áldozata tavaly decemberben hunyt el egy angliai kórházban.

A szórakozóhelyiség egy pirotechnikai eszköz miatt gyúlt ki. A hangszigetelésre használt szivacs rendkívül gyúlékonynak bizonyult, a klub pár perc alatt kiégett, így már október 30-án éjszaka 27-en vesztették életüket.

Közvetlenül a baleset után több tízezer ember vonult utcára Bukarestben. Ők az illetékes önkormányzati és állami intézmények felelősségre vonását követelték, mert működési engedélyt adtak és nem ellenőrizték megfelelően a klubot. A tüntetések nyomán mondott le november elején a szociáldemokrata Victor Ponta volt miniszterelnök.

Az ügyészség büntetőjogi vizsgálatot indított kilenc személy ellen, többek között a klub tulajdonosai ellen. Az eljárás még folyamatban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.