Medvegyev zacskóval tízezer fontért

Képenként tízezer fontot kér egy férfi azokért a fotókért amelyeket állítása szerint Dmitrij Medvegyev testőreként készített az orosz elnökről. Erős a gyanú, hogy hamisítványokról van szó.

- Medvegyev testőrségében dolgoztam tavaly óta. Nemrég indoklás nélkül elküdtek. Munkám alatt titokban fényképeket készítettem az elnökről. Nincs bennük semmi szenzáció, de úgy vélem, érdekesek lehetnek. Érthető okokból nem nevezhetem meg magam, de ha érdekli önt az ajánlat, írjon. - mondja az ismeretlen egy videofelvételen, a külön erre az ügyletre létrehozott medvedevphotos.com oldalon. Egyelőre csupán egyetlen, kis felbontású képet publikált: ezen az orosz elnök egy McDonald's-os zacskóval a kezében látható, amint autója felé igyekszik.

Dmitry Anatolyevich Medvedev
Dmitry Anatolyevich Medvedev

A kommentárok szerint igen valószínűtlen, hogy igaziak lennének a képek. Nem csak a technikai kétségek miatt, hanem azért is, mert kizártnak tartják, hogy egy testőr fotózgathatta volna az elnököt. A kézenfekvő kétségek ellenére az ismeretlen mégis bízik abban, hoyg jelentkezik vevő - elsősorban a nyugati sajtó részéről, legalábbis erre utal, hogy a saját arcát eltakaró bemutatkozó felvételen angolul beszél. Igaz, az idő sürgeti: a 2008-ban Vlagyimir Putyin támogatásával hatalomra jutott elnök a múlt héten bejelentette, hogy nem indul a márciusi választásokon az elnöki posztért, maga helyett elődjét, az elmúlt négy évet kormányfőként kibekkelő Putyint ajánlja. Cserébe Putyin kormányfőnek javasolta a 46 éves politikust.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.