Mecseteket gyaláznak az izraeli telepesek?

Palesztin állítás szerint izraeli telepesek megrongáltak egy mecsetet a megszállt területen, és ez csak egy a hasonló támadások közül az utóbbi napokban.

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy ismeretlen tettesek vandál módon bántak el a Havara faluban lévő muzulmán templommal, és vizsgálatot indított. A faluban felgyújtottak két gépkocsit is. A mecset falára a tettesek egy Dávid csillagot rajzoltak, és héber betűkkel írták fel Mohamed próféta nevét. A gaffitiket az izraeli hatóságok eltávolíttatták. Hétfőn már volt egy incidens a Náblusz közelében lévő faluban: valakik felgyújtottak egy gépkocsit, és rálőttek egy boltra.

A telepesek felfogása szerint a megszállt területek a bibliai Izrael részét képezik és ezért őket illeti. A - többnyire dombtetőkön létesített - telepeket a nemzetközi közösség törvénytelennek és a palesztin-izraeli békekötés akadályának tartja. A telepesek tevékenységét Náblusz térségében figyelő palesztin kormányzati illetékes szerint a támadásaik száma nőtt az első negyed évben a tavalyihoz képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.