Mecsetben ölték meg a kormányzót

Az afganisztáni Logar tartomány első emberével, Arszala Dzsamallal egy asztal alá rejtett távirányítású bomba végzett. Áprilisban tért vissza Kanadából.

Kedden egy asztal alá rejtett távirányítású bombával megölték az afganisztáni Logar tartomány kormányzóját, Arszala Dzsamalt. A kormányzóval a merénylőknek egy mecset előtt sikerült végezniük, amikor a tartományi főváros, Pul-i-Alam központi mecsetjének a kapujában a hívőket köszöntötte a muzulmán áldozati ünnep, az íd al-adha alkalmából. Tizenöt ember sérült meg. Közülük hatósági bejelentések szerint többen válságos állapotban vannak.

Logar Kabultól délre fekszik, és ahogy a BBC írja, helyszíni jelentések szerint egyre inkább a tálibok befolyása alá kerül a főváros másik előszobájának számító Wardakkal együtt. A két tartományból az elmúlt hónapokban több ezer ember menekült Kabulba.

Ami Dzsamalt illeti, ő áprilisban Kanadából tért vissza a logari kormányzói tisztségért. Mielőtt politikai szerepet vállalt volna, vidékfejlesztési szakértőként nem kormányzati szervezeteknek dolgozott, és volt már egy másik tartomány, Hoszt első embere is. A keddi merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.