McCain feljött, megnyerte a tévévitát

Három pontra csökkent Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt előnye republikánus riválisával, John McCainnel szemben a Reuters/C-SPAN/Zogby vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint.

A jelenlegi állás 48-45-ös vezetést mutat Obama javára azok körében, akik biztosan elmennek szavazni. E felmérés szerint az illinoisi szenátor az elmúlt két napban 2 pontot veszített előnyéből.

John Zogby, a közvélemény-kutató intézet vezetője szerint McCain esélyeinek javulását minden bizonnyal az utolsó, szerdán rendezett tv-vitának köszönheti. Felhívta a figyelmet arra, hogy az arizonai szenátor tetszése első ízben érte el a 45 százalékot. McCain megerősítette pozícióit a republikánusok körében, immár a párt híveinek 90 százaléka támogatja őt és figyelemre méltó a térnyerése a függetlenek között is, akiknek döntő szerepe lehet a november 4-i elnökválasztáson. Ebben a körben is Obama visszaesése tapasztalható: 16 pontos előnye vasárnapra 8 pontra zsugorodott. A többi országos felmérésben is  egyszámjegyűre csökkentek a demokrata párti elnökjelölt korábbi kétszámjegyű előnyei.

Obama nagy népszerűségnek örvend az afro-amerikai, a spanyolajkú, a katolikus és a zsidó közösségben, míg McCain főleg a fehér férfi szavazókban bízhat. A nőknél egyelőre Obama a nyerő 6 pontos előnnyel, bár ez is csökkenő tendenciát mutat

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.