Másik szlovák nő, másik véres botrány

Júliusra ígérték a spanyol hatóságok a per kezdetét a gyilkossággal gyanúsított huszonnégy éves szlovák szexbomba, Mária Kukucová ügyében. Ám egyelőre még a tárgyalás időpontját sem tűzték ki.
Gyilkos és áldozata
Gyilkos és áldozata

A véres történet tavasszal bejárta a világsajtót. Andrew Bush negyvennyolc éves bristoli ékszerész – nem mellesleg milliárdos – tavaly ismerkedett meg a divatbemutatók egyik külföldön is keresett szőke modelljével.

A nő a szlovák bulvárlapokban élete legnagyobb szerelmének nevezte, és a követelésére Bush el is hagyta a feleségét, Masont is. Idén tavasszal azonban a férfi újabb szeretőt talált. Az orosz Marija Korotajeva április 5-én kora este újdonsült partnerének spanyol tengerpati luxusvillájában kívánta tölteni az éjszakát, ám ugyanerre készült az ágyban heverő szlovák nő is. Marija a brit bulvárlap The Sunban megjelent vallomása szerint farkasszemet nézett vele, majd dühösen elrohant.

A férfi utánaeredt, s megígérte neki, hogy azonnal kidobja „azt a ringyó piócát”. Visszament a villába, ahonnan rövidesen három pisztolylövés hallatszott, majd Kukucová feldúltan elszáguldott az ékszerész Hummer terepjárójával. Mire megérkezett a rendőrség és a mentő, a férfi elvérzett. Négy nappal később Kukucová feladta magát a szülőfalujához közeli, vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) rendőrségen.

Rövidesen megérkezett a spanyol rendőrség európai elfogatóparancsa, amely alapján a trencséni megyei bíróság kiadta őt, a pozsonyi legfelső bíróság pedig gyorsított eljárásban jóváhagyta a határozatot. Kukucová azt állítja, hogy önvédelemből lőtt, mert indulatos vitájuk hevében az ékszerész húzta elő először, majd pedig szegezte rá a pisztolyát.

Ennek ellenére az egyik hírhedt spanyol börtönbe került, ahonnan kétségbeesett leveleket küld nemcsak a szüleinek, hanem barátnőinek és volt szlovákiai partnerének is. Mindannyiuknak könyörög, hogy mielőbb szabadítsák ki a gyilkosok és narkósok szörnyű társaságából, mert már nem bírja sokáig közöttük.

Védőügyvédjének, Matús Gémesnek értesülései szerint a spanyol rendőrség kizárta a rablógyilkosságot, mert a halott férfi zakójának zsebében összesen több mint hatezer fontot, illetve eurót találtak. Az ékszereket tartalmazó széfeket sem rongálták meg. A gyilkosság egyetlen valószínű motívuma hirtelen felindultság lehet. Kukucová kétségbeesetten bizonygatja, hogy önvédelemből cselekedett, ami nem törvénysértő, ezért szabadon bocsátását és felmentését kéri.

Az özvegy és Marija viszont azt állítja, hogy az elvetemült nő bosszúból cselekedett, mert képtelen volt elviselni, hogy mégsem lehetett a milliárdos felesége vagy legalább kitartottja. A spanyol rendőrség egyelőre hallgat, és állítólag még mindig nyomoz. Ami a védőügyvéd szerint jó jel, mert nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az utóbbi változatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.