Másfélszer annyi halottja lehet a haiti földrengésnek

Jean-Max Bellerive miniszterelnök szerint még mindig vannak tetemek a romba dőlt épületek törmeléke alatt. Másfél millió ember lett földönfutó, az anyagi kár 7,8 milliárd dollár.

A haiti hatóságok szerint a korábbiakban közölteknél sokkal több halálos áldozata volt az egy évvel ezelőtti pusztító erejű földrengésnek.

Jean-Max Bellerive haiti miniszterelnök a földrengés egyéves évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján - helyi idő szerint szerdán - közölte, hogy több mint 316 ezer ember halt meg a természeti csapásban. Az ENSZ eddig több mint 220 ezerre tette a tavaly január 12-én történt földrengés halálos áldozatainak a számát.

A miniszterelnök szerint azért nőtt a számadat, mert ennyivel több holttestet találtak az elmúlt egy évben a romok alatt. Hozzátette, hogy még mindig vannak tetemek a romba dőlt épületek törmeléke alatt. Bellerive szerint a földrengésben 350 ezren sebesültek meg, és több mint 1,5 milliónyian váltak földönfutóvá. Ezek az adatok is jócskán meghaladják az ENSZ által korábban közölt számokat. A miniszterelnök elmondta, a földrengés okozta károk 7,8 milliárd dollárra rúgnak. Egy év alatt a munkagépek hárommillió köbméter törmeléket takarítottak el, s még több mint háromszor ennyit, 10 millió köbmétert kell elszállítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.