Másfél tonna ETA-robbanóanyagot foglaltak le Portugáliában

Közel másfél tonna robbanóanyagot, valamint "használatra kész pokolgépeket" foglaltak le a portugál biztonsági erők az ország középső részén.

A portugál csendőrség bejelentette, hogy pénteken talált csaknem 500 kilogrammnyi robbanószert, valamint "használatra kész pokolgépeket" az ország középső részén egy rejtekhelyen, amely spanyol terrorelhárítási források szerint az ETA baszk szakadár terrorszervezeté. A spanyol belügyminisztérium később pontosította az adatot: eszerint majdnem másfél tonna robbanóanyagot foglaltak le a portugál biztonsági erők.

Közel másfél tonna robbanóanyagot, valamint
Portuguese GNR bomb squad members prepare to run a robot to inspect a house (L) in Obibos, 80 km (50 miles) north of Lisbon February 5, 2010. Police suspect the house contains explosives belonging to the Basque separatist group ETA. REUTERS/Carlos Barroso (PORTUGAL - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

A rejtekhely egy lakóház garázsa volt az Obidos városa melletti Casal da Averela helységben - közölte a portugál csendőrségi tűzszerészek egyik parancsnoka. A robbanószert biztonságos körülmények között tartották, ami nagy hozzáértésre utal - tette hozzá.

A robbanószeren kívül találtak egy kisteherautót, benne Spanyolország-térképeket, építőanyagot és hamis rendszámtáblákat.

José Almeida Rodrigues, a portugál igazságügyi rendőrség igazgatója egy újságíró kérdésére elmondta: egyelőre semmilyen olyan jelet nem találtak a hatóságok, amely arra utalna, hogy az ETA-nak lenne bázisa Portugáliában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.