Másfél millió eurót adott a szegényeknek a pápa

Több mint másfél millió eurót (450 millió forintot) osztott szét mintegy nyolcezer rászoruló között Ferenc pápa a tavalyi évben, és az idén is már jelentős összeget adományozott a rászorulóknak – közölte Diego Giovanni Ravelli, a pápai alamizsnahivatal vezetője csütörtökön.
A pápai alamizsnahivatal által tavaly adományként szétosztott összeg huszonöt százalékkal volt több, mint 2013-ban. Az idei évben eddig március hónapban volt a legmagasabb a karitatív célból szétosztott összeg, 285 ezer euró, de áprilisban ennél is magasabb lesz az adományok összértéke – mondta el Ravelli atya.

Hozzátette, hogy a pápa által a szegényeknek küldött pénz fejenként nem ér el soha tetemes összeget, a cél inkább az, hogy minél több embernek azonnali anyagi segítséget tudjanak nyújtani.

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta rendszeresen segíti a Róma utcáin élő hajléktalanokat, akik között karácsonykor és húsvétkor is pénzt oszt szét a pápai főalamizsnás, Konrad Krajewski érsek és Ravelli közvetítésével. Ilyenkor az összeg általában fejenként 50 euró. Az egyházfő pénzt küld azoknak is, akik levélben kérnek tőle segítséget Olaszországból és a világ számos részéből. Támogatja a jótékonysági kezdeményezéseket, a hajléktalanokat, vándorokat, menekülteket, árvákat, betegeket, börtönben levőket ellátó szervezeteket, a Rómában tanuló külföldi diákokat és az anyagi nehézségekkel küzdő szerzeteseket is. „A pápa által küldött pénz nem mindig tudja megoldani a nehéz helyzeteket, de segítséget jelenthet és az egyházfő közelségét tanúsítja" – fogalmazott Diego Giovanni Ravelli. Hozzátette, hogy a pénzben részesített személyek hálás köszönő levelei bizonyítják, hogy a kis segítség is sokat jelentett.

Ferenc pápa a mindenkori egyházfő alá tartozó alamizsnahivatal bevételét használja fel az adományokra. A Krajewski érsek vezette hivatal a keresztelőkre, esküvőkre és más eseményekre kérhető pápai áldásokat bocsátja ki.

Ferenc pápa következő jótékonysági célú kezdeményezése május 14-én a vatikáni audiencia-teremben rendezendő koncert lesz, amelynek a szegények és hajléktalanok lesznek a díszvendégei. A koncertért felajánlott adományokat is rájuk fordítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.