Marosvásárhelyen kezdődik a honfoglalás

Dorin Florea polgármester jövőre szeretné „valódi metropolisszá” bővítené a várost. A peremközségek nincsenek elragadtatva az ötlettől.

Népszavazást tarthatnak jövőre Marosvásárhelyen arról, hogy a környékbeli falvak csatlakozzanak a kibővített városi körzethez – írja a manna.ro romániai magyar hírportál. Dorin Florea polgármester szerdán jelentette be, hogy egy éven belül „mega-megyeszékhellyé” szeretne növelni a Marosvásárhelyt, ezért hét peremközséget és egy kisvárost – Marosszentannát, Marosszentkirályt, Nyárádtőt, Maroskeresztúrt, Dózsagyörgyöt, Koronkát, Jeddet és Marosszentgyörgyöt – hozzácsatolna. Így a város 150 ezerről 130 ezer alá apadt lélekszáma 200 ezerre duzzadna, területe pedig a jelenlegi ötezer hektárról szinte harmincezerrel bővülne.

Az ötletet egyelőre Koronka, Dózsagyörgy, Marosszentanna és Jedd önkormányzati vezetői nem támogatják.

Az ott élők jelentős része viszont úgy nyilatkozott: mivel a városi infrastruktúra-fejlesztés rendszerint leállt Marosvásárhely határánál, megoldatlan a tömegközlekedés, a szemétszállítás a települések jelentős részénél, az iskolahálózatok is korszerűsítésekre szorulnak, ezért - ha az ötlet több, mint választási kampányfogás - akkor érdemes tárgyalásokat kezdeményezni róla.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.