Máris megszállták Szocsit a terroristák?

Feltételezett terroristát keres az alig több, mint két hét múlva kezdődő téli olimpia városában, Szocsiban az orosz rendőrség.

Ruzanna Ibragimova fényképét kifüggesztették több szállodában, és a repülőtér munkatársai is megkapták – jelentették amerikai tömegtájékoztatási eszközök. A moszkvai sajtó is rájuk hivatkozva tette közzé a hírt, amelyet egy helyi internetes portál, a blogsochi.ru a Szövetségi Biztonsági Szolgálat hivatalos levelének másolatával erősített meg, ám az orosz hatóságok nem hajlandóak kommentálni az információt.

Az észak-kaukázusi Dagesztánból juthatott be Szocsiba a körözés alatt álló, 23 éves nő, akit állítólag már többször láttak a városban. Személyleírása szerint sántít, a bal karját nem tudja behajlítani, az arcán pedig sebhely van, mert megsérült, amikor tavaly februárban egy tűzharcban megölték a szélsőséges iszlámista fegyveresekhez tartozó férjét. Valószínűleg öngyilkos merénylet végrehajtására képezték ki azon a bázison, ahol a 2010 márciusi moszkvai metrórobbantások egyik elkövetőjét is felkészítették a terrorakcióra.

Az amerikai beszámolók szerint  – még a biztonsági intézkedések szigorítása előtt vagy azokat kijátszva – már akár három-négy potenciális terrorista is bejuthatott az olimpiai övezetbe. Barack Obama amerikai elnök keddi telefonbeszélgetésük során az USA „teljes támogatását” felajánlotta orosz kollégájának, Vlagyimir Putyinnak a játékok biztonságos megrendezéséhez – adta hírül a BBC. A sportrendezvény alatt két amerikai hadihajó a Fekete-tengeren fog állomásozni, és a CNN jelentése szerint készenlétben lesz több szállító repülőgép is, hogy Szocsiba repüljön, ha szükségessé válik az ott tartózkodó amerikaiak evakuálása.

A feltételezett terrorista Ruzanna Ibragimova fantomképe
A mugshot of a woman, suspected of planning a suicide bombing, is on display at the entrance of a grocery store in the Adler district of Sochi January 22, 2014. Sochi will host the 2014 Winter Olympic Games from February 7 to 23. The mugshot, released by the Russian Interior Ministry, states the name of the woman as Razmena Akhmadievna Ibragimova who was born on June 6, 1991. REUTERS/Alexander Demianchuk (RUSSIA - Tags: SPORT OLYMPICS CRIME LAW CIVIL UNREST)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.