Marihuánával az államcsőd ellen

A Kaliforniát csőddel fenyegető pénzügyi gondok elől egyre többen a könnyűdrogok legalizálásában látják a kiutat. A kábítószer-kereskedelem megadóztatásából évi 1,4 milliárd dollárt várnak.

Az egyre súlyosabb pénzügyi gondokkal küzdő Kaliforniában a könnyűdrogok legalizálását szorgalmazó szervezetek szerint a kábítószer-kereskedelem megadóztatásával csökkenteni lehetne az államcsőd veszélyét - írja az Independent londoni baloldali napilap.

A könnyűdrogok legalizálásának hívei korábban előszeretettel hivatkoztak arra, hogy a marihuána számos betegséget enyhít, egyebek között az álmatlanságot, a depressziót és a Parkinson-kórt. Kaliforniai szervezetek a régi érveket kiegészítik azzal, hogy a legalizált könnyűdrog-kereskedelemből befolyó adók csökkenthetnék az állam fizetőképtelenné válásával fenyegető 26 milliárd dollárra rúgó államháztartási hiányt.

A legalizálás hívei egy félperces televíziós kampányfilmet készítettek, amelyben a könnyűdrogok jótékony egészségügyi hatásai mellett azzal érvelnek, hogy a csőd által fenyegetett Kaliforniában a rendőrségtől kezdve az iskolákon át minden állami intézményben nagy megszorítások történtek, ezért a drogokból befolyó adók enyhítnék a válságot. Számításaik szerint évente legalább 1,4 milliárd dollár folyna be a kaliforniai államkasszába évente a kábítószerekre kivetett adókból.

Forrás: globusz.net

Kaliforniában némelyek nagy reményeket fűznek a marihuána megadóztatásához
An employee rolls joints containing weed at a coffee shop in the southern Dutch city of Bergen op Zoom November 18, 2008. Dutch cities will on November 21, 2008 exchange experiences and information at a "weed summit" in Almere and discuss the soft drugs policy and its consequences. Bergen op Zoom may be the first Dutch city to shut coffee shops serving weed in February 2009. REUTERS/Jerry Lampen (NETHERLANDS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.